ons verhaal

oyya werd geboren uit een liefde voor ijs, een nieuwsgierigheid naar smaakcombinaties en een verlangen om de wereld te verkennen op zoek naar unieke ingrediënten.

De kunst van het ijsbereiden heb ik geleerd tijdens diverse cursussen in België en Italië. Maar overleg, curussen en boeken brengen je maar tot een bepaald punt. De sector van het ijsbereiden is een heel competitieve en interessante wereld waarin traditie, kwaliteit en liefde voor het vak het verschil maken. Om beter in je ambacht te worden, moet je de handen uit de mouwen steken, ervaring is de beste leermeester. Mijn doorgedreven toewijding aan kwalitatief ijs bereiden heeft mij talloze slapeloze nachten en een aantal extra kilo’s bezorgd. Ik ben reeds jaren bezig met het creëren en verfijnen van eigen recepten, opnieuw en opnieuw.

onze geschiedenis

juni 2014
oyya is born!
Oprichting oyya met een eerste locatie in Brugge
juni 2014
Mei 2016
oyya ice cream truck
In de lente van 2016 ging de eerste oyya ice cream truck de baan op. Vanuit deze charmante Citroën HY uit 1974 kunnen tot zeven smaken oyya-ijs worden geserveerd. Sindsdien is de truck blikvanger geweest op talrijke evenementen, trouwfeesten en festivals.
Wil je de ice cream truck op jouw feest?
Mei 2016
April 2017
oyya waffle truck
De tweede oyya truck is een feit. Onze stoere Amerikaanse truck stond onder andere op Cactusfestival en Tomorrowland. Tegenwoordig vind je hem elke lente en zomer op de Zeedijk in Zeebrugge waar hij bewoners, wandelaars en badgasten voorziet van ijsjes en wafels.
April 2017
Februari 2018
Belgisch Kampioen ijsbereiden
Op 20 februari 2018 werd Mathieu Belgisch kampioen ijsbereiden. Met de smaak gorgonzola-vijgen veroverde hij, uit 38 deelnemers, de eerste plaats tijdens de Gelato Festival Challenge in Zandhoven. Op naar de Europese finale in juli 2021!
Februari 2018
Juni 2019
oyya koestraat
Na lang zoeken naar een geschikt pand is de eerste shop in Gent een feit. In de Koestraat, in de gezellige buurt vlakbij de Kalandeberg, kunnen nu ook Gentenaars genieten van een oyya-ijsje of -wafel.
Juni 2019
Mei 2020
oyya langemunt
Dankzij het succes van de eerste shop in Gent werd gezocht naar een tweede locatie. Deze werd gevonden in de Langemunt, pal in het toeristisch centrum en drukste shoppingas van de stad.
Mei 2020
Juli 2021
Eerste plaats Gelato Festival World Masters
Mathieu behaalt de eerste plaats op de Europese finale van de Gelato Festival World Masters! Van alle Europese deelnemers wist hij overtuigend te winnen met zijn smaak gorgonzola-vijgen.In december 2021 mag hij ons land vertegenwoordigen op de Gelato Festival World Masters. Op de Gelato Festval World Masters, zeg maar het wereldkampioenschap ijsbereiding eindigt Mathieu op de 18e plaats. Het is hoe dan ook een ongelooflijk avontuur geweest!
Juli 2021
Juli 2021
Samenwerking Tart'elle
oyya gaat een exclusieve samenwerking aan met Tart’elle voor de ontwikkeling van een b2b assortiment roomijs en sorbet.
Juli 2021

duurzaamheid

Bij oyya maken we ons ijs eerlijk en starten we telkens vanaf de basisgrondstoffen. We vermijden synthetische kleurstoffen, werken enkel met echt fruit en zoeken de lekkerste ingrediënten om tegen een eerlijke prijs heerlijke ijsjes aan te bieden. Al onze verpakkingen zijn biologisch afbreekbaar en wat we zelf van afval produceren sorteren we om gerecycleerd te worden. Ijs maken kost veel energie, al deze energie komt uit biogas, wind- en zonne-energie opgewekt in Vlaanderen. Helemaal groen en niet geïmporteerd! Naast op een milieuvriendelijke manier lekker ijs aan te bieden vinden we het net zo belangrijk goed te zijn voor onze mensen. We bieden hen een fijne werkplek, waarin iedereen dezelfde kansen krijgt om door te groeien. We hebben oog voor mens, dier en milieu.

We weten dat je verzot bent op ijsjes, maar wat met onze cookies?

Onze website maakt gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje die door een website kan worden gebruikt om gebruikerservaringen efficiënter te maken en door de gebruikte browser op uw computer wordt opgeslagen.